Catering & Koken op maat
Wij zijn Marc Huizinga en Lia Hendal en wonen en werken in de stad Groningen.
Vanuit onze liefde voor vers en lekker eten verzorgen wij de catering voor elke gelegenheid. Lekker eten en alles wat daarmee te maken heeft is onze passie.
Vers en kwalitatief hoogwaardig zijn belangrijke criteria voor ons net als lokale producten van bij voorkeur biologische producenten. Minstens zo belangrijk vinden wij de presentatie van onze hapjes en gerechten. Het oog wil immers ook wat.
De aankleding van de tafel, een mooi opgemaakt bord, bijpassende glazen. Van feestelijke partysnacks tot chique amuses. Van intiem buffet tot bruiloft. Voor dit alles en meer ben je bij ons aan het juiste adres.
Marc Huizinga /Chef kok
Koken met eerlijke en authentieke producten is waar ik voor leef. Al vanaf mijn zevende jaar sta ik in de keuken. Eerst met mijn vader (geboren in Indonesië als zoon van een Hollandse bestuursambtenaar) Indonesisch koken in de weekends, later gevolgd door andere keukens.
Na mijn horeca-opleiding heb ik mijn sporen verdiend in verschillende restaurants en hotels in binnen- en buitenland. Ik heb veel ervaring met allerlei Aziatische keukens, maar net zo lief maak ik mijn beroemde appel-zuurkoolsoep, serveer ik stoverij van Nederlands wild of bak ik Portugese bolinhos de bacalau (kroketjes gevuld met gedroogde klipvis). Ik ben creatief en vind het leuk om smaakcombinaties en diverse gerechten naast elkaar te proberen. Ik word blij als anderen blij worden van mijn kookkunst. Daar gaat het voor mij om: mensen blij maken met lekker eten.
Lia Hendal
Stylist/patissier/Chef koude gerechten
Ik heb een passie voor styling en kleur. De combinatie hiervan met Marc zijn culinaire kunsten, geven een bijzonder resultaat.
Na de kunstacademie heb ik als modeontwerpster gewerkt en later ben ik mijn eigen stylingburo begonnen. Ik heb gevoel voor stijl en weet door gebruik van kleuren, accessoires en aankleding elk feestje, buffet of etentje een passende sfeer te geven. Met of zonder bediening, van aankleding tot opruimen, het totale pakket. Het levert altijd een onvergetelijke dag op. Na verschillende workshops in het patissier vak te hebben gevolgd bedenk en maak ik de desserts of gebak voor een walking diner of andere gelegenheden.
Charlotte Huizinga
Culinair journalist/Social media
Charlotte Huizinga is de dochter van Marc en Lia en is cum laude geschiedenis afgestudeerd. Ze heeft haar eigen foodblog: www.madamesjalot.nl waar zij recensies over restaurants in Groningen, stedentrips en de geschiedenis over eten schrijft. Tevens werkt zij als Free-lance journalist in Hilversum en heeft ze creatieve ideeën voor de Smaeckmakers. Wij zijn trots op deze creatieve duizendpoot!
Liam Huizinga/Afwasser
Liam is de jongste telg in de familie en kan heel goed klusjes doen zoals afwassen, afdrogen en schoonmaken, mits het geen glas is. Hij is 26 jaar, heeft ASS en werkt als chef kippenverzorger op de zorgboerderij Eelderbaan in Groningen.
Acquisitie wordt niet op prijs gesteld
Acquisitie wordt niet op prijs gesteld