Kerst 2024
De Smaeckmakers hebben ook dit jaar weer een culinair kerst-arrangement samengesteld.
U kunt uit meerdere koude voorgerechten, warme hoofdgerechten en bijgerechten kiezen uit onderstaand menu.
Bovendien krijgt u ook nog een heerlijk nagerecht.
Alle door u gekozen gerechten leveren wij op feestelijk opgemaakte schalen, en in chaving-dishes met branders. (warmhoud apparatuur)
Heeft u andere of aanvullende wensen? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een onvergetelijke middag of avond.
Kerst arrangement 2024
€ 59.50 per persoon*
(Geschikt als brunch en lunch)
Borrelsnack: gemengde noten met truffelzout
Koude gerechten (3 naar keuze)
Geserveerd met brood & boter
· Crespelle di Marco, flensje gevuld met spinazie, ricotta, tomatensaus en balsamicoglaze V
· Groene salade met blauwe kaas, peer & walnoten en een honing-mosterddressing V
· Salade Forestiere, diverse slasoorten met champignons, knoflookcroutons & frambozendressing V
· Filetjes van gerookte haring, ingelegd in olijfolie, ciderazijn, ui en midden-oosterse specerijen
· Gravad lax, huisgemarineerde Noorse zalm met mosterd- dillesaus & kappertjes
Vitello Tonnato: getrancheerde rosé gebraden kalfsmuis met een romige tonijnsaus & appelkapper
· Carpaccio van ossenhaas met schilfers parmesan en truffelmayonaise
Warme gerechten (3 naar keuze)
· Gratin van venkel op desembrood met kwark, oude kaas en oregano V
· Ragout van paddenstoelen, witte port, knolselderij en parmesan V
. Oeufs a la tripes, ·plakjes ei & ui in een romige saus met Kirsch en Comté V
· Quenelles de poisson, gehaktballetjes van kabeljauw in een romige saus van schaaldieren
· Matelote, stoofschotel van diverse vissoorten en champignons in een rode wijnsaus
· Mijoté crémeux aux poison: diverse vissoorten in een Pernod-dillesaus
· Poulet á la Normande, kippendijfilet in een romige saus met cider een appeltjes
· Poulet Basquaise, dé traditionele Franse schotel van kip met rookspek, paprika, tomaat en olijven
· Varkenshaasmedaillons in een romige Pedro Ximenez-sherrysaus met rozijnen
· Wildpeper, klassieke stoverij van wild van het moment in een saus van rode wijn en kruidkoek.
· Gebraiseerd kalfsvlees met champignons in madeirasaus.
Bijgerechten (3 naar keuze) V:
· Gratin Dauphinois, ovenschotel van plakjes aardappel met room & kaas
· Gestoomde kriel met knoflook en rozemarijn
· Puree van aardappel en knolselderij met truffelolie
· Baskische rijst (met tomaat en groene olijven)
· Sperzieboontjes met citroen & knoflook.
· Groene salade met rode ui en mosterdvinaigrette
· Salade van rucola, rode biet en appel met sherryazijndressing
Nagerecht( 1 naar keuze)
· Pure chocolademousse, met hazelnootkruim en gezoete room
· Meringue met hangop van sinaasappel
· Tiramisu met amarenekersen
Uitbreiding (prijs per persoon)
Koude gerechten €6.50
Warme gerechten €8.50
Bijgerechten €4.50
Dessert €5.50
Extra voor bij de koffie (€7.50 per persoon)
· Handgemaakte bonbon, chocoladetruffel, & friandise
V = Vega
Acquisitie wordt niet op prijs gesteld
Acquisitie wordt niet op prijs gesteld