Kerst 2024

Kerst 2024

Kerst-arrangement de Smaeckmakers

De Smaeckmakers hebben ook dit jaar weer een culinair kerst-arrangement samengesteld.


U kunt uit meerdere koude voorgerechten, warme hoofdgerechten en bijgerechten kiezen uit onderstaand menu.

Bovendien krijgt u ook nog een heerlijk nagerecht.

Alle door u gekozen gerechten leveren wij op feestelijk opgemaakte schalen, en in chaving-dishes met branders. (warmhoud apparatuur)


Heeft u andere of aanvullende wensen? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een onvergetelijke middag of avond.


                           Kerst arrangement 2024       

                              € 59.50 per persoon*

                                         (Geschikt als brunch en lunch)


Borrelsnack: gemengde noten met truffelzout

Koude gerechten (3 naar keuze)

Geserveerd met brood & boter

·        Crespelle di Marco, flensje gevuld met spinazie, ricotta, tomatensaus en balsamicoglaze V

·        Groene salade met blauwe kaas, peer & walnoten en een honing-mosterddressing V

·        Salade Forestiere, diverse slasoorten met champignons, knoflookcroutons & frambozendressing V

·        Filetjes van gerookte haring, ingelegd in olijfolie, ciderazijn, ui en midden-oosterse specerijen

·        Gravad lax, huisgemarineerde Noorse zalm met mosterd- dillesaus & kappertjes

         Vitello Tonnato: getrancheerde rosé gebraden kalfsmuis met een romige tonijnsaus & appelkapper

·        Carpaccio van ossenhaas met schilfers parmesan en truffelmayonaise


Warme gerechten (3 naar keuze)

·        Gratin van venkel op desembrood met kwark, oude kaas en oregano V

·        Ragout van paddenstoelen, witte port, knolselderij en parmesan V

.        Oeufs a la tripes, ·plakjes ei & ui in een romige saus met Kirsch en Comté V

·        Quenelles de poisson, gehaktballetjes van kabeljauw in een romige saus van schaaldieren

·        Matelote, stoofschotel van diverse vissoorten en champignons in een rode wijnsaus

·        Mijoté crémeux aux poison: diverse vissoorten in een Pernod-dillesaus

·        Poulet á la Normande, kippendijfilet in een romige saus met cider een appeltjes

·        Poulet Basquaise, dé traditionele Franse schotel van kip met rookspek, paprika, tomaat en olijven

·        Varkenshaasmedaillons in een romige Pedro Ximenez-sherrysaus met rozijnen

·        Wildpeper, klassieke stoverij van wild van het moment in een saus van rode wijn en kruidkoek.

·        Gebraiseerd kalfsvlees met champignons in madeirasaus.


Bijgerechten (3 naar keuze) V:

·        Gratin Dauphinois, ovenschotel van plakjes aardappel met room & kaas

·        Gestoomde kriel met knoflook en rozemarijn

·        Puree van aardappel en knolselderij met truffelolie

·        Baskische rijst (met tomaat en groene olijven)

·        Sperzieboontjes met citroen & knoflook.

·        Groene salade met rode ui en mosterdvinaigrette

·        Salade van rucola, rode biet en appel met sherryazijndressing


Nagerecht( 1 naar keuze)

·        Pure chocolademousse, met hazelnootkruim en gezoete room

·        Meringue met hangop van sinaasappel

·        Tiramisu met amarenekersen


 

Uitbreiding (prijs per persoon)

Koude gerechten                                                                              €6.50

Warme gerechten                                                                            €8.50

Bijgerechten                                                                                      €4.50

Dessert                                                                                               €5.50

 

Extra voor bij de koffie (€7.50 per persoon)

·      Handgemaakte bonbon, chocoladetruffel, & friandise                                     

 V = Vega

Een culinaire belevenis

 Kerst-arrangement 2024  
* vanaf 25 personen

Share by: