Kerstmenu 2025

De magie van kerst komt eraan…


  De Smaeckmakers kerstmenu 2025!


Een vleugje verfijning, een snufje traditie en heel veel smaeckvolle verrassingen.



Koude gerechten (3 naar keuze)*

Geserveerd met brood & boter

Vega

 · Salade met champignons, croutons & frambozendressing

  (kan eventueel ook met spekjes)

· Salade van rucola met peer en walnoten (kan eventueel ook

  met Parmaham)

· Salade artisjok/pesto/parmesan

· Halve gekookte eitjes met huisgemaakte lavasmayonaise


Vis

· Gefileerde rode mul, ingelegd in olijfolie, witte wijnazijn, ui en

  Midden-Oosterse specerijen

· Gravad lax, huisgemarineerde Noorse zalm met mosterd-

  dillesaus & kappertjes


Vlees

· Vitello Tonnato: getrancheerde rosé gebraden kalfsmuis met een

  romige tonijnsaus & appelkappers



Warme gerechten (3 naar keuze)*

Vega

 · Gnocci alla Siciliana, aardappelpasta in een tomatensaus met

   linzen, geroosterde paprika’s en munt

· Vega Teriyaki, blokjes omelet met bosui in teriyakisaus

· Parmigiana di melanzane (ovenschotel van aubergine, tomaat,

  basilicum met kaas)

· Oeufs á la Tripes, plakjes ei & ui in een romige saus met Kirsch en

  Comté

· Vega Stroganoff, Gebakken aubergine + oesterzwammen in een

  romige saus met paprika en champignons


Vis

· Matelote, stoofschotel van diverse vissoorten en champignons in

  een rode wijnsaus

· Mijoté crémeux aux poison: diverse vissoorten in een Pernod-

  dillesaus


Gevogelte

· Kip a la yakitori, malse blokjes kippendijvlees met paprika en bosui

  in een krachtige yakitorisaus

· Poulet á la Normande, blokjes males kippendijfilet in een romige

  saus met cider een appeltjes

· Pollo Cacciatore, blokjes malse kippendijfilet in een kruidige

  tomatensaus met champignons en olijven


Vlees

· Varkenshaasmedaillons in een romige Pedro Ximenez-sherrysaus

  met rozijnen

· Gebraden beenham in een romige cranberrysaus

· Boeuf Stroganoff, Langzaam gegaard rundvlees in romige saus

  met paprika, champignons en spekjes.

· Stoofvlees d’Olle Grieze, zacht gegaard rundvlees met bier,

  Groninger mosterd en Knols Kandijkoek.


Bijgerechten V:*

Warm (2 naar keuze)

·        Gestoomde kriel met knoflook en rozemarijn

·        Puree van aardappel en knolselderij met truffelolie

·        Baskische rijst (met tomaat en groene olijven)

·        Gestoomde Basmatirijst

·        Worteltjes met citroen & knoflook.


Koud ( 1 naar keuze)

·        Groene salade met rode ui en mosterdvinaigrette

·        Salade van rucola, rode biet en appel met sherryazijndressing



Nagerecht (1 naar keuze)*

·  Pure chocolademousse, met hazelnootkruim en gezoete room

·  Meringue met hangop van sinaasappel en manderijn

·  Tiramisu met amarenekersen en kaneel


 *De gekozen gerechten worden bereid voor het gehele gezelschap, vanaf 20 personen.