Kerstmenu 2025
De magie van kerst komt eraan…
De Smaeckmakers kerstmenu 2025!
Een vleugje verfijning, een snufje traditie en heel veel smaeckvolle verrassingen.
Koude gerechten (3 naar keuze)
Geserveerd met brood & boter
Vega
· Salade met champignons, croutons & frambozendressing
(kan eventueel ook met spekjes)
· Salade van rucola met peer en walnoten (kan eventueel ook
met Parmaham)
· Salade artisjok/pesto/parmesan
· Halve gekookte eitjes met huisgemaakte lavasmayonaise
Vis
· Gefileerde rode mul, ingelegd in olijfolie, witte wijnazijn, ui en
Midden-Oosterse specerijen
· Gravad lax, huisgemarineerde Noorse zalm met mosterd-
dillesaus & kappertjes
Vlees
· Vitello Tonnato: getrancheerde rosé gebraden kalfsmuis met een
romige tonijnsaus & appelkappers
Warme gerechten (3 naar keuze)
Vega
· Gnocci alla Siciliana, aardappelpasta in een tomatensaus met
linzen, geroosterde paprika’s en munt
· Vega Teriyaki, blokjes omelet met bosui in teriyakisaus
· Parmigiana di melanzane (ovenschotel van aubergine, tomaat,
basilicum met kaas)
· Oeufs á la Tripes, plakjes ei & ui in een romige saus met Kirsch en
· Vega Stroganoff, Gebakken aubergine + oesterzwammen in een
romige saus met paprika en champignons
Vis
· Matelote, stoofschotel van diverse vissoorten en champignons in
een rode wijnsaus
· Mijoté crémeux aux poison: diverse vissoorten in een Pernod-
dillesaus
Gevogelte
· Kip a la yakitori, malse blokjes kippendijvlees met paprika en bosui
in een krachtige yakitorisaus
· Poulet á la Normande, blokjes males kippendijfilet in een romige
saus met cider een appeltjes
· Pollo Cacciatore, blokjes malse kippendijfilet in een kruidige
tomatensaus met champignons en olijven
· Filet van boerderij-eend met ananas in een Thaise rode curry met
zoet basilicum
Vlees
· Gebraiseerd kalfsvlees met champignons & druiven in
madeirasaus
· Varkenshaasmedaillons in een romige Pedro Ximenez-sherrysaus
met rozijnen
· Gebraden beenham in een romige cranberrysaus
· Boeuf Stroganoff, Langzaam gegaard rundvlees in romige saus
met paprika, champignons en spekjes.
· Stoofvlees d’Olle Grieze, zacht gegaard rundvlees met bier,
Groninger mosterd en Knols Kandijkoek.
Bijgerechten V:
Warm (2 naar keuze)
· Gestoomde kriel met knoflook en rozemarijn
· Puree van aardappel en knolselderij met truffelolie
· Baskische rijst (met tomaat en groene olijven)
· Gestoomde Basmatirijst
· Worteltjes met citroen & knoflook.
Koud ( 1 naar keuze)
· Groene salade met rode ui en mosterdvinaigrette
· Salade van rucola, rode biet en appel met sherryazijndressing
Nagerecht (alle 3 in buffetopstelling, 1 dessert per persoon)
· Pure chocolademousse, met hazelnootkruim en gezoete room
· Meringue met hangop van sinaasappel en manderijn
· Tiramisu met amarenekersen en kaneel















