Kerstmenu 2025

De magie van kerst komt eraan…


  De Smaeckmakers kerstmenu 2025!


Een vleugje verfijning, een snufje traditie en heel veel smaeckvolle verrassingen.



Koude gerechten (3 naar keuze)

Geserveerd met brood & boter

Vega

 · Salade met champignons, croutons & frambozendressing

  (kan eventueel ook met spekjes)

· Salade van rucola met peer en walnoten (kan eventueel ook

  met Parmaham)

· Salade artisjok/pesto/parmesan

· Halve gekookte eitjes met huisgemaakte lavasmayonaise


Vis

· Gefileerde rode mul, ingelegd in olijfolie, witte wijnazijn, ui en

  Midden-Oosterse specerijen

· Gravad lax, huisgemarineerde Noorse zalm met mosterd-

  dillesaus & kappertjes


Vlees

· Vitello Tonnato: getrancheerde rosé gebraden kalfsmuis met een

  romige tonijnsaus & appelkappers



Warme gerechten (3 naar keuze)

Vega

 · Gnocci alla Siciliana, aardappelpasta in een tomatensaus met

   linzen, geroosterde paprika’s en munt

· Vega Teriyaki, blokjes omelet met bosui in teriyakisaus

· Parmigiana di melanzane (ovenschotel van aubergine, tomaat,

  basilicum met kaas)

· Oeufs á la Tripes, plakjes ei & ui in een romige saus met Kirsch en

  Comté

· Vega Stroganoff, Gebakken aubergine + oesterzwammen in een

  romige saus met paprika en champignons


Vis

· Matelote, stoofschotel van diverse vissoorten en champignons in

  een rode wijnsaus

· Mijoté crémeux aux poison: diverse vissoorten in een Pernod-

  dillesaus


Gevogelte

· Kip a la yakitori, malse blokjes kippendijvlees met paprika en bosui

  in een krachtige yakitorisaus

· Poulet á la Normande, blokjes males kippendijfilet in een romige

  saus met cider een appeltjes

· Pollo Cacciatore, blokjes malse kippendijfilet in een kruidige

  tomatensaus met champignons en olijven

· Filet van boerderij-eend met ananas in een Thaise rode curry met

  zoet basilicum


Vlees

· Gebraiseerd kalfsvlees met champignons & druiven in

  madeirasaus

· Varkenshaasmedaillons in een romige Pedro Ximenez-sherrysaus

  met rozijnen

· Gebraden beenham in een romige cranberrysaus

· Boeuf Stroganoff, Langzaam gegaard rundvlees in romige saus

  met paprika, champignons en spekjes.

· Stoofvlees d’Olle Grieze, zacht gegaard rundvlees met bier,

  Groninger mosterd en Knols Kandijkoek.


Bijgerechten V:

Warm (2 naar keuze)

·        Gestoomde kriel met knoflook en rozemarijn

·        Puree van aardappel en knolselderij met truffelolie

·        Baskische rijst (met tomaat en groene olijven)

·        Gestoomde Basmatirijst

·        Worteltjes met citroen & knoflook.


Koud ( 1 naar keuze)

·        Groene salade met rode ui en mosterdvinaigrette

·        Salade van rucola, rode biet en appel met sherryazijndressing



Nagerecht (alle 3 in buffetopstelling, 1 dessert per persoon)

·  Pure chocolademousse, met hazelnootkruim en gezoete room

·  Meringue met hangop van sinaasappel en manderijn

·  Tiramisu met amarenekersen en kaneel