Kerstmenu 2025
De magie van kerst komt eraan…
De Smaeckmakers kerstmenu 2025!
Een vleugje verfijning, een snufje traditie en heel veel smaeckvolle verrassingen.
Koude gerechten (3 naar keuze)*
Geserveerd met brood & boter
Vega
· Salade met champignons, croutons & frambozendressing
(kan eventueel ook met spekjes)
· Salade van rucola met peer en walnoten (kan eventueel ook
met Parmaham)
· Salade artisjok/pesto/parmesan
· Halve gekookte eitjes met huisgemaakte lavasmayonaise
Vis
· Gefileerde rode mul, ingelegd in olijfolie, witte wijnazijn, ui en
Midden-Oosterse specerijen
· Gravad lax, huisgemarineerde Noorse zalm met mosterd-
dillesaus & kappertjes
Vlees
· Vitello Tonnato: getrancheerde rosé gebraden kalfsmuis met een
romige tonijnsaus & appelkappers
Warme gerechten (3 naar keuze)*
Vega
· Gnocci alla Siciliana, aardappelpasta in een tomatensaus met
linzen, geroosterde paprika’s en munt
· Vega Teriyaki, blokjes omelet met bosui in teriyakisaus
· Parmigiana di melanzane (ovenschotel van aubergine, tomaat,
basilicum met kaas)
· Oeufs á la Tripes, plakjes ei & ui in een romige saus met Kirsch en
· Vega Stroganoff, Gebakken aubergine + oesterzwammen in een
romige saus met paprika en champignons
Vis
· Matelote, stoofschotel van diverse vissoorten en champignons in
een rode wijnsaus
· Mijoté crémeux aux poison: diverse vissoorten in een Pernod-
dillesaus
Gevogelte
· Kip a la yakitori, malse blokjes kippendijvlees met paprika en bosui
in een krachtige yakitorisaus
· Poulet á la Normande, blokjes males kippendijfilet in een romige
saus met cider een appeltjes
· Pollo Cacciatore, blokjes malse kippendijfilet in een kruidige
tomatensaus met champignons en olijven
Vlees
· Varkenshaasmedaillons in een romige Pedro Ximenez-sherrysaus
met rozijnen
· Gebraden beenham in een romige cranberrysaus
· Boeuf Stroganoff, Langzaam gegaard rundvlees in romige saus
met paprika, champignons en spekjes.
· Stoofvlees d’Olle Grieze, zacht gegaard rundvlees met bier,
Groninger mosterd en Knols Kandijkoek.
Bijgerechten V:*
Warm (2 naar keuze)
· Gestoomde kriel met knoflook en rozemarijn
· Puree van aardappel en knolselderij met truffelolie
· Baskische rijst (met tomaat en groene olijven)
· Gestoomde Basmatirijst
· Worteltjes met citroen & knoflook.
Koud ( 1 naar keuze)
· Groene salade met rode ui en mosterdvinaigrette
· Salade van rucola, rode biet en appel met sherryazijndressing
Nagerecht (1 naar keuze)*
· Pure chocolademousse, met hazelnootkruim en gezoete room
· Meringue met hangop van sinaasappel en manderijn
· Tiramisu met amarenekersen en kaneel
*De gekozen gerechten worden bereid voor het gehele gezelschap, vanaf 20 personen.















